Èxit del Musica’t Badalona 2010

Unes 300 persones participen en la segona edició del Musica’t Badalona.

El balanç del Musica’t Badalona 2010 és molt positiu per Produccions d’Origen, organitzadors del cicle de música en acústic i format íntim, tant pel que fa al nombre d’assistents com a la qualitat dels concerts que s’han pogut veure.

Un cop més s’han assolit els objectius: s’ha portat a Badalona el bo i millor de la música en català en format acústic i s’ha donat l’oportunitat de tenir a la ciutat artistes de referència. El Musica’t Badalona 2010 va començar amb el duet Joan Masdéu i Miquel Abras, que actuaven conjuntament per primer cop a la demarcació de Barcelona. Va seguir amb el concert de Cesk Freixas, el primer de presentació del seu nou disc “La mà dels qui t’esperen”, després de la presentació oficial. I finalment, el debut en solitari de Salva Racero Alberch. Tres propostes diferents, però que han situat Badalona en el mapa cultural de Catalunya.

Un altre èxit ha estat la pàgina de facebook que s’ha obert aquest any. En sis setmanes s’hi han apuntat més de 850 persones, prova de l’interès que suscita aquesta proposta, tant dins com fora de Badalona. La pàgina web de Produccions d’Origen, http://www.concerts.cat, també ha experimentat un augment molt important les setmanes del cicle.

Produccions d’Oirgen va néixer el febrer passat amb la primera edició del Musica’t. Des d’aleshores i en només un any ha portat a Badalona nou concerts: el Musica’t 2009 (Joan Masdéu, Josep Thió i Roger Benet), Delên, Miquel Abras, Els Amics de les Arts i el Musica’t 2010 (Joan Masdéu+Miquel Abras, Cesk Freixas i Salva Racero Alberch). S’ha anat omplin així un buit molt important a la ciutat. Al llarg d’aquests 12 mesos Badalona ha pogut gaudir d’una bona proposta musical en català (complementada amb altres ofertes sobretot de La Sargantana i Els Genis). Produccions d’Origen seguirà apostant per portar música en català a la ciutat, però sense deixar de reivindicar la importància que l’Ajuntament també hi cregui. Ni que sigui aquest any en motiu de la Capital de la Cultura Catalana. La música en català viu probablement el seu millor moment, tan pel que fa a qualitat, com pel que fa a diversitat d’estils. És per això que malgrat la poca presència de la música de casa nostra als mitjans de comunicació i de la pràctica impossibilitat de veure els artistes en directe a Badalona, és més important que mai que iniciatives com el Musica’t segueixin endavant. Sempre animant l’administració local a apropar-se a la música del país i, sobretot, a apostar-hi. El Musica’t tornarà l’any vinent a Badalona.

 

foto: Bernat Padilla

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s